Čisté mlékařské kultury a jejich biochemická činnost je základním procesem celé řady mlékárenských technologií. Je na nich založena výroba jogurtů a všech dalších fermentovaných mlékárenských výrobků, neobejde se bez nich výroba téměř žádného sýra.
Nabízíme širokou škálu mlékárenských kultur od renomovaných světových výrobců DSM-Firmenich a Lallemand Specialty Cultures. Vabrané kultury pro malé farmy a mlékárenské maloodběratele nabízíme skladem na našem e-shopu.
KYSACÍ KULTURYjsou základním kamenem mlékárenství umožňující výrobu sýrů, tvarohů, kysaných mléčných výrobků a jogurtů. V nabídce naleznete kultury pro vysoce efektivní komoditní produkty, ale i pro speciální výrobky s vysokou přidanou hodnotou. Sortiment kultur je specifikován pro přímé očkování mléka a pro výrobu zákysů ve velkovýrobách.
ZÁKYSOVÉ KULTURY jsou nákladově zajímavé řešení pro velkokapacitní výroby. Pro bezpečnost zákysového systému jsou doplněny o vysoce efektivní kultivační média. Tento komplexní výrobek zajišťuje nízkonákladovou a bezpečnou výrobu zákysů pro sýry.
ZRACÍ KULTURY jsou speciální směsi pro výrobu tvrdých a polotvrdých sýrů s přírodním zráním typu Appenzeller, Bergkäse a podobně. V sortimentu nechybí ani plísňové a bakteriální kultury pro povrchové zrání a pro výrobu sýrů s plísní na povrchu i v těstě.
PROTEKTIVNÍ KULTURY jsou speciálně určené pro biologickou ochranu kysaných mléčných výrobků i sýrů před nárůstem plísní a kvasinek. Pomáhají zajišťovat vyšší mikrobiologickou údržnost a trvanlivost výrobků. Kultury v tomto katalogu pochází od renomovaných světových výrobců DSM-Firmenich a Lallemand Specialty Cultures.
PROBIOTICKÉ KULTURY, které jsou velmi žádané, jsou též nedílnou součástí našeho sortimentu. Exkluzivní značka Biogarde® je zárukou tradice i kvality. Speciální skupina probiotických kultur pro výrobky s vyšší přidanou hodnotou jsou Delvo® Pro: Spotřebitelé mají stále vyšší požadavky na to, jak žít zdravěji. Funkční potraviny a nápoje reprezentují největší segment na trhu s probiotiky a vykazují každoročně stabilní růst. Kysané mléčné výrobky s probiotiky se stávají celosvětově stále populárnější a poskytují odpověď na požadavek zákazníků po výrobcích se zdravotními a nutričními benefity. Probiotické kmeny ve výrobkové řadě Delvo® Pro jsou velmi dobře zdokumentovány, vykazují vysokou stabilitu v mléčných výrobcích, jsou ověřené a funkční.