ÚvodMlékárenské ingredienceDomácí jogurty a kefírYogourmet – jogurtová kultura (6x6 sáčků)

Yogourmet – jogurtová kultura (6x6 sáčků)

Startovací kultura pro výrobu jogurtů. Vyrábíte domácí jogurt? Je to možné a tak jednoduché! S naším lyofilizovaným jogurtovým zákysem je výsledek vždy hladký a krémový.

  Detailní popis
Kód produktu: 77120FUCA
Skladem > 10
€ 31,98 s DPH€ 26,65 bez DPH
Koupit

Popis

    Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí jogurt v chladničce 2 až 3 týdny.

  • Bez konzervantů
  • Gluten free
  • Přírodní produkt
  • Doba přípravy  4 1/2 hodiny
  • Balení obsahuje 36 x 3g sáček
  • Pro výrobu 6 x 6 litrů

Postup pro výrobu jogurtu

  1. Připravte si čistou vzduchotěsnou nádobu s víčkem. Použít můžete přímo krabici s pasterovaným mlékem.
  2. Vsypte jeden sáček do malého množství mléka, rozmíchejte, vlijte zpět do zbytku mléka a řádně rozmíchejte nebo přímo uzavřenou krabici mléka s kulturou protřepejte.
  3. Inkubujte po dobu 4–5 hodin nebo dokud nebude mít jogurt požadovanou hustotu.
  4. Dejte do chladničky na 8 hodin, abyste zastavili proces fermentace.

Z jednoho balení (36 x 3 gramy) sáčku vyrobíte 36 litrů čerstvého jogurtu. Pro výrobu lze použít jogurtovač, programovatelnou troubu nebo termobox, který zajistí výdrž požadované teploty po celou dobu fermentace.

Pokud hodláte použít mléko nepasterizované např. přímo z farmy, je nutné mléko před přípravou jogurtu zahřát na teplotu 82 °C a následně zchladit na pokojovou teplotu 23–25 °C. 

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena