ÚvodMlékárenské ingredienceDomácí jogurty a kefírYogourmet – jogurtová kultura (1x6 sáčků)

Yogourmet – jogurtová kultura (1x6 sáčků)

Startovací kultura pro výrobu jogurtů. Vyrábíte domácí jogurt? Je to možné a tak jednoduché! S naším lyofilizovaným jogurtovým zákysem je výsledek vždy hladký a krémový.

  Detailní popis
Kód produktu: 77120FUCA-1
Skladem > 10
€ 6,67 s DPH€ 5,56 bez DPH
Koupit

Popis

    Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí jogurt v chladničce 2 až 3 týdny.

  • Bez konzervantů
  • Gluten free
  • Přírodní produkt
  • Doba přípravy  4 1/2 hodiny
  • Balení obsahuje 6 x 3g sáček
  • Pro výrobu 6 litrů

Postup pro výrobu jogurtu

  1. Připravte si čistou vzduchotěsnou nádobu s víčkem. Použít můžete přímo krabici s pasterovaným mlékem.
  2. Vsypte jeden sáček do malého množství mléka, rozmíchejte, vlijte zpět do zbytku mléka a řádně rozmíchejte nebo přímo uzavřenou krabici mléka s kulturou protřepejte.
  3. Inkubujte po dobu 4–5 hodin nebo dokud nebude mít jogurt požadovanou hustotu.
  4. Dejte do chladničky na 8 hodin, abyste zastavili proces fermentace.

Z jednoho balení (6 x 3 gramy) sáčku vyrobíte 6 litrů čerstvého jogurtu. Pro výrobu lze použít jogurtovač, programovatelnou troubu nebo termobox, který zajistí výdrž požadované teploty po celou dobu fermentace.

Pokud hodláte použít mléko nepasterizované např. přímo z farmy, je nutné mléko před přípravou jogurtu zahřát na teplotu 82 °C a následně zchladit na pokojovou teplotu 23–25 °C.

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena