Popis
Je známý jako fermentované probiotické mléko, přirozeně obsahuje vitamín B1, B12, vápník, kyselinu listovou a vitamín K2. Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí kefír v chladničce 2 až 3 týdny.
- Bez konzervantů
- Gluten free
- Přírodní produkt
- Doba přípravy 24 hodin
- Balení obsahuje 6 x 3g sáček
- Pro výrobu 6 litrů
Postup pro výrobu kefíru
- Připravte si čistou vzduchotěsnou nádobu s víčkem. Použít můžete přímo krabici s pasterovaným mlékem.
- Vsypte jeden sáček do malého množství mléka, rozmíchejte, vlijte zpět do zbytku mléka a řádně rozmíchejte nebo přímo uzavřenou krabici mléka s kulturou protřepejte.
- Inkubujte po dobu 24 hodin nebo dokud nebude mít kefír požadovanou hustotu.
- Dejte do chladničky na 8 hodin, abyste zastavili proces fermentace.
Z jednoho balení (6 x 3 gramy) sáčku vyrobíte 6 litrů čerstvého kefíru.
Pokud hodláte použít mléko nepasterizované např. přímo z farmy, je nutné mléko před přípravou jogurtu zahřát na teplotu 82 °C a následně zchladit na pokojovou teplotu 23–25 °C.