ÚvodMlékárenské ingredienceDomácí jogurty a kefírYogourmet kefir – kultura (1x6 sáčků)

Yogourmet kefir – kultura (1x6 sáčků)

Startovací kultura pro výrobu kefíru. Původ kefíru je sice starý 4000 let, ale stále má své místo v našem jídelníčku!

  Detailní popis
Kód produktu: 77124FUCA-1
Skladem > 10
€ 9,32 s DPH€ 7,77 bez DPH
Koupit

Popis

    Je známý jako fermentované probiotické mléko, přirozeně obsahuje vitamín B1, B12, vápník, kyselinu listovou a vitamín K2. Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí kefír v chladničce 2 až 3 týdny.

  • Bez konzervantů
  • Gluten free
  • Přírodní produkt
  • Doba přípravy 24 hodin
  • Balení obsahuje 6 x 3g sáček
  • Pro výrobu 6 litrů

Postup pro výrobu kefíru

  1. Připravte si čistou vzduchotěsnou nádobu s víčkem. Použít můžete přímo krabici s pasterovaným mlékem.
  2. Vsypte jeden sáček do malého množství mléka, rozmíchejte, vlijte zpět do zbytku mléka a řádně rozmíchejte nebo přímo uzavřenou krabici mléka s kulturou protřepejte.
  3. Inkubujte po dobu 24 hodin nebo dokud nebude mít kefír požadovanou hustotu.
  4. Dejte do chladničky na 8 hodin, abyste zastavili proces fermentace.

Z jednoho balení (6 x 3 gramy) sáčku vyrobíte 6 litrů čerstvého kefíru.

Pokud hodláte použít mléko nepasterizované např. přímo z farmy, je nutné mléko před přípravou jogurtu zahřát na teplotu 82 °C a následně zchladit na pokojovou teplotu 23–25 °C.

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena