ÚvodMlékárenské ingredienceDomácí jogurty a kefírYogourmet s probiotiky – jogurtová kultura (1x6 sáčků)

Yogourmet s probiotiky – jogurtová kultura (1x6 sáčků)

Startovací kultura pro výrobu lahodného domácího jogurtu plného probiotik prospěšných pro vaše zdraví.

  Detailní popis
Kód produktu: 77123FUCA-1
Skladem > 10
€ 10,33 s DPH€ 8,61 bez DPH
Koupit

Popis

Startovací kultura Yogourmet® s probiotiky představuje velmi pohodlný způsob výroby jogurtu přímo v pohodlí domácí kuchyně pro ty, kteří chtějí zlepšit zdraví a posílit svůj imunitní systém. To vše s jednoduchou přípravou a pod heslem “víte co jíte”.


Detailní popis
Startovací kultura Yogourmet® obsahuje maltodextrin a aktivní probiotické kmeny: Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus. Díky těmto kmenům si budete schopni doma vyrobit 1 litr probiotického domácího jogurtu pro posílení vaší imunity. Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Příprava je v domácích podmínkách velmi jednoduchá a po “výrobě “vydrží váš domácí jogurt v chladničce 2 až 3 týdny. K výrobě lze použít jogurtovač z naší nabídky.


Proč Yogourmet® s probiotiky?

  • Přírodní produkt bez konzervačních látek, barviv, lepku
  • Snadná příprava při vyšší pokojové teplotě 23–25 °C
  • Doba přípravy 9–12 hodin
  • Pro výrobu až 6 litrů jogurtu
  • Certifikováno normou košer / halal
  • Možnost dodávky s jogurtovačem 

Obsah balení

  • 6 x 3 g sáčků
  • Návod na přípravu v češtině


Postup pro výrobu probiotického jogurtu

  • Připravte si 1 litr pasterovaného mléka.
  • Vsypte jeden sáček  Yogourmet® do malého množství mléka, zamíchejte a po rozpuštění vlijte do zbylého mléka a následně důkladně promíchejte.
  • Směs nechte kysat v zakryté nádobě po dobu 9 až 12 hodin při teplotě 23–25 °C, dokud nebude mít jogurt požadovanou hustotu. Doba inkubace se může lišit podle okolní teploty. Dobu kysání lze prodloužit podle potřeby až např. na 14 hod., dokud nebude mít jogurt požadovanou hustotu.
  • Poté jogurt dejte do chladničky na minimálně 8 hodin, abyste produkt vychladili a tím zastavili proces fermentace.
  • Takto připravený jogurt vám v chladničce vydrží 2 až 3 týdny.


Praktické rady

  • Pokud máte pasterované mléko z běžného obchodu, není nutná žádná předešlá příprava mléka. Pokud hodláte použít mléko nepasterizované např. přímo z farmy, je nutné mléko před přípravou jogurtu zahřát na teplotu 82 °C a následně zchladit na pokojovou teplotu 23–25 °C.
  • Pro dosažení požadované teploty a zajištění efektivního postupu přípravy doporučujeme použít jogurtovač nebo jiný domácí přístroj s měřením teploty.
  • Pro dosažení optimálních výsledků se doporučuje skladovat  sáčky s kulturou na suchém a chladném místě.
© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena