Ochranné a zrací přípravky

Ochrana mléčných produktů před kontaminací a prodloužení jejich trvanlivosti je jedním z témat, která mohou zajistit menší ztráty produkce mlékáren a středních mlékárenských podniků. Cizí mikroorganismy, především plísně, mohou být nevratným poškozením sýrů při zrání. Ochranné prostředky firmy DSM-Firmenich jsou připravené biologickou cestou a cíleně vyvíjeny tak, aby byly bezpečné pro konzumenty mléčných produků.

Ochranou sýrů je použití speciálních folií a nátěrů umožňujících sýrům „dýchat“. Jejich zrání se tak přiblíží tradičnímu procesu, kdy sýry zrají pod nárustem plísní a jiných nekulturních mikroorganizmů. Specifickou cestou ochrany mlékařských výrobků je použití tzv. ochranných kultur, které jsou schopny potlačit růst nežádoucí mikroflory biologickou cestou a  přitom neovlivnit vlastnosti výrobku

Počet produktů:10
  • 1
© 2025, O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena