100% přírodní jogurt nebo kefír se skvělou chutí

Díky startovacím kulturám Yogurmet® si doma jednoduše vyrobíte jogurt či
fermentované mléko v podobě kefíru. Je to vaše zdravá volba!

Proč vyrábět doma jogurt nebo kefír?

EKONOMICKY VÝHODNÉ

v porovnání s jogurtem zakoupeným v obchodě.

VYSOKÁ KONCENTRACE

živých kultur (v porovnání s koupenými jogurty a kefíry).

EKOLOGICKÉ

bez zbytečných obalů.

RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ

postupy a způsob výroby, stačí se přesvědčit.

Udělat si domácí jogurt?
Je to možné a jednoduché!

Zjistěte více o startovacích kulturách Yogourmet® a podívejte se
jak krok za krokem připravit vlastní jogurt a
kefír dle vaší volby.

Podávat je můžete samostatně nebo s ovocem, případně je použijete jako ingredienci pro další vaření. S výrobou jogurtů můžete experimentovat. Čím vyšší je procento tuku v mléce, které pro výrobu použijte, tím hustší bude konzistence výsledného produktu. Navíc, pokud prodloužíte doporučenou dobu inkubace, konzistence bude hustší a chuť kyselejší. Doma vyrobený jogurt a kefír potěší gurmány i ty, kteří dbají na správnou výživu.

Jogurt – startovací kultura

Vyrábíte domácí jogurt? Je to možné a tak jednoduché! S naším lyofilizovaným jogurtovým zákysem je výsledek vždy hladký a krémový. Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí jogurt v chladničce 2 až 3 týdny.

  • Jednoduché a levné
  • Rychlá příprava (4–5 hodin)
  • Bez barviv a konzervantů
  • Gluten free
  • Certifikát Kosher a Halal


  POSTUP PŘÍPRAVY   OBJEDNAT

Probiotický jogurt – startovací kultura

Tato jogurtová startovací kultura umožňuje výrobu domácího probiotického jogurtu. Obsahuje 2 další probiotické kmeny: Lactobacillus casei pro posílení imunity a Bifidobacterium ("Bifidus") longum pro podporu trávení. Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí jogurt v chladničce 2 až 3 týdny.

L.casei pro posílení imunity a B.longum pro podporu trávení.

  • Příprava 9–12 hodin
  • Certifikáty Kosher a Halal
  • Jednoduché a levné
  • Bez barviv a konzervantů
  • Gluten free
  • Certifikát Kosher a Halal


  POSTUP PŘÍPRAVY   OBJEDNAT

Kefír – zákys / startovací kultura

Původ kefíru je sice starý 4000 let, ale stále má své místo v našem jídelníčku! Je známý jako fermentované probiotické mléko, přirozeně obsahuje vitamín B1, B12, vápník, kyselinu listovou a vitamín K2. Udělejte dobře svému zdraví díky 100 miliardám živých a aktivních bakterií ve 100 g porci! Po výrobě vydrží domácí kefír v chladničce 2 až 3 týdny.

  • Bez nutnosti použití elektrických spotřebičů
  • Obsahuje probiotika
  • Inkubace 24 hodin v pokojové teplotě (23–25 °C)
  • Bez barviv a konzervantů
  • Gluten free
  • Certifikáty Kosher a Halal


  POSTUP PŘÍPRAVY   OBJEDNAT

Hustý jogurt / Řecký jogurt

Pro výrobu hustšího jogurtu máte tři možnosti:

  1. Přidejte sáček (7 g nebo 1 polévkovou lžíci) neochucené želatiny. Smíchejte želatinu se studeným mlékem, dokud se nerozpustí, poté pokračujte podle postupu výroby uvedeného na krabičce s kulturou.
  2. Hustší konzistenci jogurtu zajistí i přidání sušeného mléka. Přidejte cca 50 gramů sušeného mléka (½ sklenice mléčného prášku) do litru vychladlého mléka, řádně zamíchejte, aby se prášek dobře rozpustil.


OBJEDNAT

© 2024, O.K. Servis BioPro, s.r.o. - všechna práva vyhrazena