Před několika měsíci zveřejnila společnost FMCG Gurus studii "Flavor, color & texture trends". Jedním z nejzajímavějších zjištění bylo, že 91 % globálních spotřebitelů má v oblibě potraviny s krémovou konzistencí.
V případě jogurtů a zakysaných mléčných výrobků byl v posledních letech zaznamenán dramatický nárůst počtu exotických příchutí a neobvyklých chutí jako například dračí ovoce nebo guava. Důvodem je touha výrobců odlišit se od konkurence. Nadále je pozorován rostoucí trend směrem k hustším a zajímavějším texturám jogurtů, které dodávají další rozměr chuťovému zážitku spotřebitele. Jogurt je zdravý výrobek a tak je také spotřebiteli vnímán. Nabízí proto výrobcům ideální příležitost dosáhnout "prémiovosti", o kterou každý výrobce stojí.
Jaká je tedy výzva pro výrobce? Dosáhnout atraktivnější textury jogurtu po celou dobu jeho trvanlivosti a zároveň zachovat ostatní výhody tak, jak spotřebitelé vyžadují.
A co je možná ještě důležitější je zajistit exkluzivitu výrobku. Ta jde totiž ruku v ruce s pocitem luxusu a vyjímečnosti, s kterými je také spojena vyšší cena a tím i vyšší tržby.
Společnost DSM nedávno uvedla na trh modernizované portfolio pro fermentované mléčné výrobky, které je pro výrobce komplexním řešením od mléčných kultur přes stabilizátory, vitamíny a minerály až po bezlaktózové varianty.
Nejnovějším přírůstkem do portfolia DSM je kultura Delvo®Fresh YS-042 - ideální řešení pro lahodný jogurt
Tato jogurtová kultura především umožňuje výrobcům vytvářet extra jemné, krémové a husté jogurty, po kterých spotřebitelé touží. A nejen to, díky minimální postacidifikaci si výrobek udržuje stabilní pH až do konce doby trvanlivost (30 dní), a to i v náročných podmínkách.To je pro vás zárukou, že vytvoříte chuť, která skutečně vydrží!
Delvo®Fresh YS-042 umožňuje výrobcům dosáhnout cílené textury mnohem rychleji díky rychlé a konzistentní době fermentace a stabilnímu finálnímu pH během výroby jogurtu. Výsledkem je větší flexibilita výroby a efektivita nákladů.

Při použití kultury Delvo®Fresh YS-042 je zároveň možné snížení přídavku sušeného mléka nebo syrovátkového proteinu.
Veškeré informace o našich mlékárenských ingrediencích si můžete přečíst na našich stránkách