
Listeria monocytogenes je psychrofilní a halofilní bakterie, která může způsobit vážná zdravotní rizika pro spotřebitele a ekonomické ztráty pro výrobce. Kromě toho budou od léta 2026 potravinářské podniky čelit výzvám v souvislosti s novým nařízením Komise (EU), proto je na čase se na novou situaci v boji proti této bakterii připravit. Změny v legislativě:
|
OCHRANA VÝROBKŮ PROTI Listerii monocytogenes
LALCULT® Protect LC1 je ochranná kultura představující patentované řešení ochrany proti Listerii monocytogenes, nabízené společností Lallemand. Jedná se o účinné bioprotektivní řešení, které doporučujeme všem výrobcům sýrů.
|
Ochranná kultura LALCULT® Protect LC1 má široké využití. Aplikovat ji lze na čerstvé sýry, měkké sýry, polotvrdé sýry, sýry s modrou plísní, mozzarellu, sýry zrající pod mazem a rostlinné sýrové analogy.


O kompletním řešení v souvislosti s novou legislativou EU ohledně bakterie Listeria monocytogenes si přečtěte více v naší aktualitě:
Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám řešení představíme. Kontaktujte naše oddělení:
Oddělení mikrobiologické diagnostiky: | Oddělení mlékárenských ingrediencí: |
Bližší informace o našich službách pro mlékárenský průmysl najdete na našem webu:

.jpeg)

